0

Nabízíme pouze to nejlepší

 

Syrovátkové proteiny

Syrovátkové proteinové doplňky stravy se staly nedílnou součástí jídelníčku nejen mnoha sportovců a kulturistů, ale stále více pronikají i mezi běžné konzumenty. Nabízí totiž nejen excelentní a rychlý zdroj bílkovin bez sacharidů a tuků, ale čím dál více se ukazuje, že mají i mnoho dalších zdravotních výhod. Obecně jsou syrovátkové proteiny vhodné pro všechny, kteří potřebují z nějakého důvodu doplnit množství bílkovin. Například: 

 

  • cvičím nebo aktivně sportuji
  • chci si dát zdravou svačinu
  • jsem vegetarián a potřebuji doplnit bílkoviny
  • chci zhubnout a hledám kvalitní zdroj bílkovin

 

U nás najdeš dva druhy vysoce kvalitních syrovátkových proteinů získávaných metodou CFM (cross flow microfiltration) za nízkých teplot, které odebíráme od zavedeného německého dodavatele. V hotových směsích nalezneš vyváženou kombinaci izolátu a koncentrátu syrovátkové bílkoviny. V míchací aplikaci si pak zvolíš poměr, jaký chceš a jaký potřebuješ. 

 

Syrovátkový proteinový koncentrát (WPC80)

Jedná se o koncentrát syrovátkové bílkoviny, zpracovaný metodou CFM za nízkých teplot, s obsahem bílkovin 78%. Metoda zpracování CFM spočívá v mechanické filtraci syrovátky přes keramické filtry se zkříženým tokem, které zachytávají všechny možné nečistoty, a získáme tak jen čistou bílkovinu. Ohromnou výhodou této metody je také fakt, že při zpracování nedochází ke styku s žádnými chemikáliemi, a jedná se o velmi šetrnou metodu zpracování. 

Tento typ proteinu je dlouhodobě nejoblíbenější volbou pro všechny, kteří hledají vyvážený poměr mezi množstvím bílkovin, ostatních bioaktivních složek, výbornou chutí a příznivou cenou. Je velmi dobře a rychle stravitelný a obsahuje pouze malé procento tuku a laktózy. Jedná se o zlatý střed pro začátečníky i pro pokročilé uživatele. Nutriční hodnoty suroviny, včetně aminokyselinového profilu, nalezneš v "míchací aplikaci" pod informačním tlačítkem. 

Syrovátkový proteinový izolát (WPI90)

Syrovátkový proteinový izolát, zpracovaný rovněž metodou CFM za nízkých teplot, s obsahem bílkovin 87%. Rozdílem oproti koncentrátu je vícenásobná mikrofiltrace, čímž se docílí vyššího podílu bílkovin ve výsledném produktu. 

Je výborně stravitelný, téměř bez tuku a bez laktózy. Pro někoho určitou nevýhodou může být o něco nižší chuťový zážitek v porovnání s koncentrátem, což je ovšem vykompenzováno kvalitním složením. Vhodné pro všechny, kteří požadují maximální obsah bílkovin a extrémně dobrou a rychlou stravitelnost. Nutriční hodnoty, včetně aminokyselinového profilu, nalezneš v "míchací aplikaci" pod informačním tlačítkem. 

Každý z výrobků má své výhody, a proto je ideální, pokud oba druhy do svého proteiňáku v požadovaném poměru nakombinuješ. Je to však jen na tobě. 

 

Mrazem sušené ovoce

Mrazem sušené ovoce odebíráme v té nejvyšší kvalitě přímo od německého výrobce, specializujícího se na sušení mnoha druhů ovocí mrazem. Sušení mrazem, neboli lyofilizace, je proces, kdy se ovoce rychle zmrazí a následně se za nízkého tlaku usuší. V našem případě se ještě namele na jemný prášek. Největší výhodou sušení mrazem je fakt, že si ovoce zachovává svoji chuť, nutriční hodnoty a téměř všechny vitamíny a minerály. Díky tomu si můžeš ve svém proteiňáku užít plnou chuť pravého ovoce. 

 

Vláknina

Vláknina je nepostradatelnou složkou naší potravy a obsahují ji téměř všechny produkty rostlinného původu. Má úžasnou schopnost na sebe nabalovat nežádoucí látky a naše tělo tak pročišťuje. Snižuje riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku. Příznivě také přispívá proti obezitě a snižuje cholesterol. Doporučený denní příjem vlákniny pro dospělého je zhruba 30 g. 

 

Vlákninu dělíme na dva druhy: rozpustnou a nerozpustnou. Rozpustná vláknina absorbuje vodu a nabývá tím na objemu. Navozuje pocit sytosti a podporuje správný metabolismus tuků v těle. Nerozpustná vláknina oproti tomu nenabývá sama o sobě na objemu a ve střevě působí jako účinný "čistič". Rozpustná i nerozpustná vláknina však jdou ruku v ruce a nacházejí se téměř vždy pohromadě. 

 

Vláknina z kořene čekanky

Jinak nazývaná Inulín se řadí do nerozpustných vláknin a vyrábí se horkovodní extrakcí z kořene čekanky. Plně rozpustná ve vodě (případně v mléce), respektive ve tvém proteiňáku. Nepatrně nasládlá chuť. 

Psyllium

Psyllium, zástupce rozpustných vláknin, se získává z rostliny jitrocele indického. Dokáže až 40x zvětšit svůj objem a vytvoří jakýsi měkký gel, přičemž absorbce dále pokračuje v trávícím ústrojí. Je obzvlážt prospěšné pro správné zažívání a navozuje výraznější pocit sytosti. Nepatrná kalorická hodnota, vhodné i pro diabetiky. Jemně zemitá chuť. 

Superfoods

Zjednodušeně se jako "superfoods" označují ty potraviny, které mají prokazatelně prospěšný vliv na lidské zdraví díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů, enzymů a ostatních živin. Zpravidla máme tendenci vnímat tzv. superfoods jako exotické druhy plodin, které se u nás přirozeně nevyskytují, nicméně nic není dále pravdě. Třeba takové kysané zelí, borůvky nebo i obyčejné jablko můžeme bez výčitek zařadit mezi superfoods. A koneckonců i všechny naše přísady jsou super :) Pro naše potřeby budeme vnímat tento pojem jako další zdraví prospěšné přísady do tvého proteiňáku. 

 

Chia semínka

Chia semínka jsou hitem poslední doby, nejedná se však o nic nového. Nazývají se tak semena rostliny šalvěje hispánské rostoucí zejména v Jižní Americe a již před několika tisíci lety to byla důležitá součást potravy našich předků. Jsou přímo nabita zdraví prospěšnými látkami, jako jsou bílkoviny, sacharidy, omega-3 nenasycené masné kyseliny, vitamíny (A, B, C, E), vláknina, vápník, železo a zinek. 

MACA

Maca peruánská je vysokohorská rostlina rostoucí v peruánských Andách v nadmořských výškách nad 3500 m. Používá se její kořen, který se usuší a namele na prášek. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6, C a E, ale také stopové množství železa, vápníku, mědi, zinku, hořčíku, draslíku, sodíku a jódu. Má blahodárný vliv na fyzickou i duševní kondici, působí celkově povzbudivě, podporuje vytrvalost, vitalitu a pomáhá při únavě a stresu. Často se také uvádí pozitivní vliv Maca na sexuální výkonost a apetit ;) Jedná se tedy vskutku o superpotravinu v tom pravém slova smyslu. Má výraznou, lehce nahořklou chuť a s dávkováním do proteiňáku bys to tedy neměl/a příliš přehánět. Neměla by se také překračovat denní dávka 3 g. 

Bazalkové semínko

Bazalkové semínko pochází původem z Indie a jedná se o skutečný malý zázrak a současný trend ve zdravé výživě. Obsahuje celé spektrum důležitých vitamínů (A, B1, B2, B6, B9, C, E, K), minerálů (vápník, draslík, hořčík) a je výborným zdrojem bílkovin a vlákniny. Velmi dobře zahání pocit hladu a doporučujeme ho proto zařadit do tvé směsi pokud držíš dietu. Semínka bazalky také celkově podporují trávení. Stačí nechat semínka pár minut odstát ve tvém proteiňáku (podobně jako chia semínka) aby se uvolnili antioxidanty a trávící enzymy a můžeš konzumovat. 

Konopné semínko

A nyní zde máme opravdový hit - konopné semínko! Vyniká jemnou máslovou chutí a je to přímo elixír zdraví, který si můžeš do svého proteiňáku u nás přidat. Obsahuje nenasycené masné kyseliny omega 3 a omega 6 v ideálním poměru 1:3, které jsou důležité pro správné fungování mozku a metebolismu. Dále se v konopném semínku nachází až 20 aminokyselin, jež podporují správnou funkci imunitního systému. Dále vitamíny skupiny B, A, C, E a z minerálů je to vápník, zinek, hořčík, železo, draslík a spoustu dalších. Pomáhá také regulovat hladinu cholesterolu, posiluje imunitní systém a přispívá k udržení energie. 

Sladidlo

Stévie

Stévie jako sladidlo je extraktem z listů rostliny stevia a právem se v posedních letech stala skutečným hitem! Jelikož je 200-300x sladší než klasický cukr, stačí na doslazení opravdu málo. Tvůj proteiňák potom bude obsahovat více bílkovin, vitamínů a vlákniny. Stevia má navíc nulovou energetickou hodnotu, a proto je vhodné zařadit ji při potřebě omezit přísun prázdných kalorií, např. při dietě. Sladká chuť bez hořkého "ocasu". 

Březový cukr

Březový cukr je zatím poměrně neokoukané přírodní sladidlo, které vypadá i chutná stejně jako cukr klasický. Oproti běžnému cukru má však o 40% nižší kalorickou hodnotu a mnohem nižší glykemický index (březový cukr = 7; klasický cukr = 70-100). Jelikož však tento cukr přeci jen nějakou energii obsahuje, je vhodné ho zařadit při potřebě trochu energie z cukrů doplnit - jen v mnohem zdravější a přirozenější formě oproti cukru klasickému.